Love Halmstad City

I Halmstad City firar vi  den kommande milstolpen med en kärleksvecka 12-17 februari. Var med och sprid kärlek du med! Fota er gärna i våra fina selfie-hjärtan och föreviga ert besök i city med #lovehalmstadcity.

Halmstad 100 000

Halmstads kommun blir 100 000 invånare! Det vill vi fira på ett sätt som anstår staden med tre hjärtan, genom att sprida snällhet inför det officiella firandet på alla hjärtans dag, den 14 februari 2018.

Hjärtat i Halmstads stadsvapen tror man härstammar ända från 1200-talet. Ur ett historiskt perspektiv har staden vuxit ända sedan dess. De senaste 100 åren har befolkningen ökat varje år och i början av 2018 förväntas vi passera 100 000 invånare.

#hundratusenhjärtan
Det innebär att det finns lika många hjärtan, som förhoppningsvis kan slå lite extra genom goda gärningar. Tanken är att skapa en hjärtlig stämning i staden och inspirera alla som bor i kommunen till att göra något bra för
någon annan, omgivningen eller miljön. Det kan vara små, enkla handlingar, som att hålla upp dörren för någon, besöka en granne som är ensam eller plocka upp skräp från gatan.
Under hashtag #hundratusenhjärtan kan man sedan lägga upp bilden på sociala medier så att allt får spridning och inspirera ännu fler.
 
Kärlek i stan
I rådhuset är det pyntat för drop-in-vigsel hela Alla hjärtans dag, men de som vill göra slag i saken har ändå lite bråttom. Cirka tre veckor i förväg måste man ansöka om hindersprövning hos Skatteverket. De första tio paren som kommer och gifter sig hos vigselförrättare Mats Wallmark får en kärleksgåva med sig som minne.
 
Klockan 12 samma dag så kan de som vill vara delaktiga i hjärtlig fotokonst. Vi samlas i Picassoparken för att bilda tre stora mänskliga hjärtan som förevigas från ovan och blir kommunens nyaste konstverk. De som vill vara med på bild kan med fördel ta på sig något färgglatt.
 
På förskolor, skolor och i äldreomsorgen serveras chokladkaka med hjärtan till elever och boende.
 
Butiker och restauranger kommer att ha kärlekstema hela veckan och på torget finns en brevlåda där man kan lägga en kärleksfull hälsning till någon man tycker om. Frimärke behövs inte men skriver man adressen kommer breven att hamna hos mottagaren ändå.
 
Efter sångfesten på torget börjar Eldsjälsgalan på Halmstads teater, där ideella krafter i kommunen hyllas för sina insatser.

 

Hundratusen röster

Den 14 februari blir det ett musikaliskt kalas på Stora torg när vi firar 100 000 invånare i kommunen. Kvällens konferencier är Daniel Sanjay. 
 
Musik förenar - var med du också!
Allt du behöver göra är att ladda ner appen "We are Voice" (kostnadsfritt), öva in nedanstående låtar och infinna dig på Stora torg kl. 17.30 den 14 februari. 

- Du Liv
- Caravan of Love
- Can't Stop the Feeling
 
Programmet innehåller även andra framträdanden och överraskningar, varmt välkommen!