Veckans Lunch

Vill du boka bord för ett större sällskap? Ring gärna respektive restaurang i god tid. 

Veckans lunch  v. 34

TIS - FRE 11:30 - 14:30   LÖR 12:30-14:30

DAGENS BÄSTA SUSHI
Du kan också välja "utan rå fisk", vegetarisk eller vegansk sushi.
8-bitar blandad sushi, 4 nigiri, 4 rullar 85:-
11-bitar blandad sushi, 7 nigiri, 4 rullar 115:-
14-bitar blandad sushi, 9 nigiri, 5 rullar 145:-
30-bitar blandad sushi, 20 nigiri, 10 rullar  300:-

TATAKI SUSHI 
Vi pepparhalstrar färsk lax som vi gör sushi av och toppar med teriyakisås & purjolök.
8-bitar, 2 tataki, 1 avokado, 1 räka, 4 rullar 85:-
11-bitar, 4 tataki, 1 avokado, 2 räkor, 4 rullar    115:-
14-bitar, 5 tataki, 1 avokado, 3 räkor, 5 rullar    145:-
VÄLJ DINA EGNA NIGIRI SUSHIS (nigiri = riskudde med topping)
7-nigiri 105:-
10-nigiri 145:-
15-nigiri 210:-

VARMA RÄTTER
Japansk biff-curry med ris och inlagd rödlök    105:-
Lägg till 4 sushibitar    145:-

Beef Takenaka, strimlad stekt entrecote med ris, glasnudelsallad och kimchi-gurka    105:-
Lägg till 4 sushibitar 145:-

Bento, japansk matlåda med friterad kyckling, strimlad stekt entrecote, sashimi, ris & chili mayo 170:-

Eda-mame, kokta sojabönor med salt 30:-
 
SASHIMI (Råa fiskfiléer med ris och sjögrässallad)
Lax sashimi    165:-
Blandad sashimi    210:-
 
PÅ ONSDAGAR SERVERAR VI RAMEN! 120:-
Nudlar i en mustig buljong gjord på fläskben, soja, ingefära, vitlök m.m. Toppas med bambuskott, kokt ägg, vårlök och marinerad fläskkarré! 

Måndag
- Pasta Carbonara
med rökt sidfläsk & hyvlad parmesan

Tisdag
- Helstekt kotlettrad
chilibearnaise, rostade rotsaker

Onsdag
- Ugnsbakad kolja
äggsås, potatis- & rotselleripuré

Torsdag
- Asiatisk kycklinggryta
med chili, lime, cocos & jasminris 

Fredag
-   Wallenbergare
potatispuré, lingon & brynt smör

Vegetariskt
- Kikärtsburgare
med cheddar, pommes & aioli

Sallad
- Räksallad
 dillmajonnäs, krutonger & ägg

Måndag & tisdag
- Ugnsbakad torskrygg
blåmusselsås, potatispuré & sparris
 
Onsdag
- Biff a la Rydberg på vårt vis   
 
Torsdag & fredag
- Helstekt rödspätta
champinjoner, betor, räkor & dillkokt potatis


Side orders
Kokt potatis                        29 kr
Pommes Frites                    29 kr
Potatispuré                         39 kr
 
Snacks
Oliver                                  29 kr
Jordnötter                           25 kr
Egenrostad nötmix              39 kr
Lufttorkad skinka                79 kr

Sött är gott, 39 kr
- Morotskaka 

Veckans lunch 99 kr
Stort salladsbord, hembakt bröd, måltidsdryck & kaffe.

Läsk 40 cl 25 kr
Salladsbuffé 89 kr
Take Away 89 kr

Måndag
- Grillad kycklingfilé med rödvinsås, rostade rotfrukter och örtaioli. 

Tisdag
- Kökets köttfärslimpa med gräddsås, rårärda lingon, pressgurka och rostade potatis. 

Onsdag
-  Schnitzel med persiljesmör, citron, friterad färskpotatis, kapris och senapsmayo 

Torsdag
- Texmexbuffé 

Fredag
- Bygg din burgare! Hamburgebuffé med massa goda tillbehör dessert: Äppelkaka med vaniljvisp

Veckans vegetariska
- Pennepasta "Alfredo" med ädelost, cocktailtomater och babyspenat

Veckans soppa
- Fransk löpsoppa

109 kr
Stort salladsbord, hembakt bröd, måltidsdryck & kaffe.

Läsk 40 cl 25 kr
Salladsbuffé 99 kr
Take Away 99 kr

Måndag
- Mustig köttgryta med rödvin, champinjoner och schalottenlök serveras med potatis

Tisdag
- Panerad spätta med remouladsås och kokt potatis
 
Onsdag
- Fetaostfylld köttfärslimpa med gräddsås, rostad potatis och rårörda lingon

Torsdag
- Baconlindad kycklingfilé med dijon och dragonsås samt ris
 
Fredag

- Helstekt kotlettrad med smak av timjan och vitlök, champinjonsås,

Veckans pasta
- Klassisk Bolognese

Veckans vegetariska
- Halloumibiffar med stekta grönsaker och ris

Under 90-talets början var Halmstad en expanderande nöjesstad med en kraftig tillväxt av krogar och uteställen. Med det växande nöjeslivet kom ett flertal nya önskemål fram såsom matservering efter 22.00 samt nattklubbar som ville ha öppet till 03.00 istället för 01.00.

Detta var frågor som ledde till att Halmstad Krögarförening bildades 1995, och var ifrån början mera av ett samarbetsforum för hanteringar av ansökningar och tillstånd.
Halmstad Krögarförening har genom åren haft ett stor fokus på samhällsaktuella frågor såsom ”krogar mot knark”.
Idag är man ett 20 tal medlemmar som tillsammans driver ca 35 krogar i Halmstad. Under de 20 år som har gått så har föreningen varit aktiv i olika lokala evenemang och ärenden såsom Krögarveckan 2010, bidrag till Kattfotens katthem (2009 och 2010), HalmstadGillet, The Tall Ship Races (2011), Halmstad Cityfestival med flera.

Klicka på bilden för att komma till Krögarföreningens hemsida. 


VECKA 33
Serveras måndag - fredag 
Pris 99Kr  

Måndag
Långbakad karré serveras med ratatouille, tzatziki & rostad potatis
Alt. Tortellini med soltorkad tomat & ädelostsås

Tisdag 
Wallenbergare serveras med potatismos, gröna ärtor, skirat smör & rårörda lingon
Alt. Isterband serveras med senapsstuvad potatis & rödbetor

Onsdag
- Örtmarinerad kycklingfilé serveras med potatisgratäng & rödvinssås
Alt. Risotto med fetaost & rödbetor

Torsdag
- Fisk- och skaldjursgryta serveras med ris & aioli
Alt. Pyttipanna serveras med stekt ägg & rödbetor
 

Fredag
- Fläskfilé serveras med pepparsås, rostad potatis & dragonglaserade rotfrukter
Alt. Lasagne med lax & spenat

 Inkl. salladsbuffé, måltidsdryck, kaffe/te & kaka

LUNCHERBJUDANDE
Mån-lör, kl.11-14
120 KR (ink kaffe)
 
WRAPS 98 KR
Grillad svensk kyckling
Hummus (vegansk)
 
SALLADSBOWL 98 KR
Grillad svensk kyckling
Hummus (vegansk)
Chevréost, valnötter och quinoa (vegetarisk)
 
PAJ 98 KR
Champinjon- och broccolipaj (vegetarisk)
 
GRILLAD SURDEGSMACKA 98 KR
Ost och kalkon
Grillad aubergine, marinerad grönkål och Cortados egna pesto på soltorkade tomater.
Lufttorkad skinka och chevréost
 
CREPES 94 KR
Tonfuskröra (vegansk)
 
PANNKAKOR 69 KR

Serveras med grädde och bär
(går även att få vegansk)
 
BELGISK VÅFFLA 65 KR

Serveras med frukt, bär, grädde och chokladsås

Venezia erbjuder ett brett utbud av pizzor, sallader och pasta till förmånliga lunchpriser varje dag.

Meny hittar du
HÄR

Serveras måndag- fredag 
119 kr
Inkl Sallad, bröd och kaffe. 

Måndag


Tisdag 


Onsdag

Torsdag

Fredag


Veckans alternativ
- Pasta med tomatsås och fläsksida 129 kr. 

115:- Inkl sallad och Bröd

Alltid på Hummër:
Cesarsallad med kyckling/räkor 139:-
Meny Express 189:-

Serveras måndag - fredag 
kl 11.30 - 14.00 

Måndag

- Kycklingfilé med rostad potatis, dragonsås och haricots verts

Tisdag
- Plommonspäckad fläskkarré med kokt potatis, gräddsås, svartvinbärsgele och vitlöksfräst skogssvamp
 

Onsdag
- Pannbiff med ugnsbakade rotfrukter, rödvinssky och parmesankräm

Torsdag
- Fäskfilé med råstektpotatis, bacon, ädelostssås och grön sparris 

Fredag
- Schnitzel med rostad potatis, rödvinssås, kryddsmör och ärtor 


Veckans vegitariska
- Pasta med pesto, mozarella och hasselnötter
 
Veckans fisk
- smörstekt laxfjäril med fransk potatissallad, hovmästarsås och räkor 



 

Serveras Måndag - Fredag 11.30-13.30, 155 kr

Inkluderar två varmrätter från buffé, soppa, en vegetarisk rätt, salladsbuffé, Scandic bubbelvatten, kaffe eller te och vårt härliga dessertbord.

Måndag
- Bakad kummel serveras med vitvinssås, räkor och ångad dillpotatis.  Stekt fläsk serveras med löksås, rårörda lingon och kokt potati

Tisdag
- Ugnsbakad kolja serveras med citronsås, sparris och ångad potatis. Kalv i dill serveras med ångade morötter och potatispuré

Onsdag
- Pocherad flundrafilé serveras med hummersås, gröna ärtor och dillkokt potatis. Färsbiff serveras med svampsås, stekt svamp och rostade rotfrukter.

Torsdag
- Ångad torsk serveras med champinjoner, pepparrot och brynt smör. Dansk fläskstek serveras med rödkål, stekt kulpotatis och gräddsås.

Fredag
- Panerad flundrafilé serveras med remuladsås, citron och ångad potatis. Kycklingfilé serveras med ugnsrostad potatis, bakad blomkål och bearnaisesås.

 

Ring & förboka lunch för dig & dina kollegor/vänner/familj, så packar vi efter just era behov.

Lunch serveras mellan kl. 11.00-14.00. 


KÖTT/FÅGEL/FISK 110 kr
-

VEGETARISKT 110 kr
-

Serveras Måndag - Söndag 11.00-14.30

Dagens husman inklusive salladsbuffé, hembakat bröd, kaffe & kaka

Pris måndag-fredag 130 kr, Helg 145:-


Måndag
- Spansk Paella med kyckling, musslor och räkor, serveras med ailoli
  
Tisdag
-  Pytt Bellman (gräddstuvad pytt i panna) med betor och ägg
  
Onsdag
- Kyckling curry med ris och rabarber - äppelchutney 
  
Torsdag
- Baconkryddad kalvfärsbiff med pepparsås och rostad potatis, syltad grön tomat
  
Fredag
- Kalvstek med rosmaringräddsås, rönnbärgelé och pressgurka

Lördag 
- Rostbiff på flankstek med potatisgratäng, portvinssås och friterad svartrot. 

Söndag
-
Rostbiff på flankstek med potatisgratäng, portvinssås och friterad svartrot  

Veckans fisk
- Smörad långafilé med blåmusslor, vitvinssmörsås och picklad juliennerotfrukter, kokt potatis
  
Veckans Vegetariska
- Vegetariska vårrullar "Asian Style" med koriandercreme. 
  

 

 PIZZA 95:-
1-HAWAI
2-CAPRICCIOSA
3-SALAMI
4-VEGETABLE/VERTE(vegansk)
5-ROXANNE
 
PASTA Ravioli 5 ostar serveras med vedugnsbakat bröd, pesto, ruccola och luftorkad skinka (det går och få vegetarisk).

VEDUGNSBAKAD LAXFILE serveras med kokt potatis och grönsaker med vitvinsås. 109:-

CAESARSALLAD
Sallad, tomat, caesardressing, brödkrutonger, kyckling, bacon och parmesanost
89:-

DAGENS RÄTT  95:-

Måndag
- Schnitzel med stek potatis och rödvinsås.

Tisdag
- Pannbiff med kokt potatis och champinjonsås.

Onsdag
- Stekt fläsk med rotmos, lingon och löksås.

Torsdag
- Lasagne med rödvinsås

Fredag
- Pasta penne med kyckling och roqfort

INKL: Sallad buffe, vatten,lemonad,bröd, kaffe och kaka.
 Mr Vinck Burger 

Måndag-fredag 11.00-14.00 
Veckans 120:-
Dagens 110:- 
Inkl stor salladsbuffé, ost, sill, bröd, frukt, dessert, kaffe och bordsvatten.

Veckans fisk
Ört och parmesan bakad torskrygg med variation på vedbakad kål, skummad hummersås samt potatispuré.

Veckans vegetariska
Rotselleri variation med grillad pakchoy, bryntsmör med hasselnötter, friterad svartkål samt potatis krokett.

Veckans burgare
Kolgrillad högrevsburgare, skottorps ost, karamelliserad lök, parmesanaioli, och kryddiga pommes med tryffel dipp

Veckans pizza 
Vedugnsbakad surdegspizza med het spianata calabra salami, tomatsås, mozzarella, basilika, ruccola och riven parmesanost

Veckans pasta 
Färsk tagliatelle pasta slungad i hummersås som toppas med färska räkor, friterad kapris, dill, cocktailtomat samt bröd krunch.

Måndag 
- Bräserad kolgrillad oxkind med palsternacka, svartkål, lingon och rotselleripure.

Tisdag
- Kolgrillad lågtempad rostbiff med ljummen potatissallad, rödvinsås, senapsmajo samt friterad lök.

Onsdag
- Långbakad grillad spädgris karré med bakad äpple, morotsvariation, rostad färskpotatis samt skysås smaksatt med äppelcider.

Torsdag
- Coq au vin på tupp med svampragu, friterad svartkål, potatispuré smaksatt med tryffel samt bacon krunch.

Fredag 
- Lammvariation på rostad lägg och grillad korv med timjan&smör kokta puylinser, syltlök, morotspuré samt gremolata.